Menu
JenProTěhotné.cz
Jak zvládnout těhotenství

Vybavení baru. Od čeho začít?

Otevření gastronomického zařízení je velký čin, který vyžaduje věnování spousty času a značné finanční zdroje. Důležitým prvkem přípravy je plánování nákupu a zisk budoucích dodavatelů. Jak si vybrat gastronomický obchod a vybavit bar?

Obchod pro gastronomii – jak si vybrat?

Profesionální vybavení je základem pro dobré fungování každého lokálu. Spolehlivý dodavatel zařízení a příslušenství by měl mít po ruce nejen širokou škálu zboží, ale v případě potřeby také poradit. Proto stojí za to si vybírat renomované obchody, které nejen nabízejí zajímavé výrobky za dobré ceny, ale také znají gastronomický průmysl od základu. Obchody pro profesionály, jako je Gastromania.cz, jsou na trhu již mnoho let a jsou schopni poradit s vybavením pro všechny, jak pro začátečníky, tak pro zkušené majitele restauračních zařízení.

Barmanské příslušenství – co hledat?

Barmanské náčiní by mělo být především rychlé, efektivní, snadno použitelné a solidní stavby. Každodenní práce v baru vyžaduje správné vykonávání mnoha činností najednou, proto není času nazbyt používat zařízení, která nesplňují příslušné standardy. Zkontrolujte, které příslušenství ze sortimentu Gastromania.cz je nenahraditelné ve vybavení barmana!

Shaker – je základní náčiní používané v klubech a hospodách. Umožňuje Vám různě míchat tekutiny, aby se dosáhlo hladké a homogenní konzistence. Toto příslušenství je nezbytné pro přípravu výborných drinků. Existuje několik typů shakerů, v závislosti na Vašich potřebách si můžete vybrat z francouzských, bostonských nebo takových typu cobbler.

Barová lžička – je velmi užitečné, avšak nenápadné vybavení, které ocení každý, kdo pracuje v baru. Tento nástroj je delší než standardní lžičky a navíc má na druhém konci míchátko, drtičku nebo rouru. Barová lžíce je nenahraditelná, pokud jde o přípravu nápojů. Je užitečná pro míchání a drcení ingrediencí, multifunkční nástroj, který stojí za to mít po ruce.

Barové sítko – mělo by se používat v kombinaci s shakerem. Slouží k dokonalému oddělení tekuté části nápoje od ledu a dalších přísad. Použití sítka zajišťuje homogenní konzistenci připravovaného nápoje.

Zdobítko sklenic – tento nástroj se používá k zdobení sklenic, nejčastěji u alkoholických nápojů. Sypkou látkou zvanou krusta, která se používá pro tento účel, jsou nejčastěji cukr, sůl, kokosové vločky nebo skořice. Druh krusty závisí na chuti nápoje a efektu, kterého chceme dosáhnout. Toto zařízení umožňuje zdobení sklenice velmi rychle, efektivně a nevytváří zbytečně nepořádek způsobený rozsypáním či rozlitím přísad.

Potřebná zařízení – chladící skříně

Chladící skříň plní nejen praktickou funkci chlazení nápojů, ale také estetickou. Prosklené chladící skříně dokonale exponují nápoje a další produkty na baru, čímž povzbuzují a nabádají zákazníky ke koupi. Taková chladnička je zařízení nutné pro jakékoli gastronomické zařízení.
V současné době je na trhu k dispozici mnoho modelů chladících skříní. K dispozici jsou výše uvedené prosklené chladicí skříně i plně uzavřené skříně. V závislosti na Vašich potřebách si můžete zvolit jedno nebo dvoudveřový model nebo speciální typ zařízení pro uchovávání masa. Na Gastromania.cz si můžete objednat jakoukoli chladící skříň a mnoho dalších potřebných zařízení.

Ohodnoťte tento článek:
4,7
Právě čtete

Vybavení baru. Od čeho začít?